Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Bouwtechniek

Houtvrije opbouw & tot 10 jaar waterdichtheidsgarantie

Carthago hanteert ook bij de compactere modellen veelal dezelfde bouwmethode als uit de zeer grote Liner de Luxe-modellen. Zo zijn alle Carthago's houtvrij van opbouw. Carthago was het eerste merk dan zijn houtvrije opbouw TÜV liet certificeren. Tevens krijgt u standaard 6 jaar waterdichtheidsgarantie, uit te breiden tot 10 jaar. Maar wat maakt de Carthago-opbouw nu zo superieur t.o.v. andere merken?

  • Door de ronde dakrand krijgt de camper niet alleen een elegante uitstraling, maar loopt de isolatie in een verbinding door tussen dak en zijwand. Dit zorgt voor een veel betere isolatie dan de normale 'koude hoek'-verbinding die vele andere merken toepassen. Bovendien krijgt water zo minder kans binnen te dringen en krijgt de hele opbouw meer stabiliteit wat de rij-eigenschappen en levensduur te goede komt..

  • Het dak van Carthago is aan de bovenzijde voorzien van hagelbeschermend GFK met daaronder RTM isolatiemateriaal. Het onderzijde is afgewerkt met aluminium wat zorgt voor een betere isolatie en betere verspreiding van de binnentemperatuur over de gehele binnenruimte van de camper. Daarnaast zorgt deze aluminium afwerking ervoor dat uw Carthago ook TÜV-gekeurd is tegen blikseminslag. Een gevaar waar helaas maar weinig aandacht voor is.

  • De zijwanden van Carthago zijn dubbelzijdig alumium met RTM-Styrofoam isolatiemateriaal. Dankzij de aluminium wanden is uw Carthago optimaal geisoleerd (aluminium isoleert beter dan GFK). Daarnaast bieden deze aluminium zijwanden extra stevigheid aan de opbouw en zorgen ze voor een mooie gladde buitenbeplating.

  • De onderbodem van Carthago is aan de buitenzijde voorzien van een GFK-afwerking wat maximale bescherming geeft tegen steenslag en corrosie en vocht.

  • De garageruimte is bij een Carthago extra verzonken voor meer sta-hoogte. Verder is deze ook geheel geïsoleerd en tot 350kg belaadbaar*.

  • Daarnaast heeft Carthago een vooraanstaande ontwikkeling in de manier waarop zei de dubbele bodem bevestigen tegen de zijwanden. Door het ringankerprofiel geeft deze verbinding een goede stabiliteit. Door de toevoeging van de koudebrugstop gaat de isolatie niet ten kosten van de stevigheid van deze constructie.

  • De afwerkkappen op de voor- en achterwanden bestaan uit verschillende losse delen wat het vervangen bij eventuele schade een stuk vergemakkelijkt. Bovendien zijn deze kappen gemaakt van lichtgewicht kunststof wat behandeld is tegen UV-straling.

GFK & Aluminiumtechniek

Bovendien hebben ze een hagelbestendig GFK-dak en aluminium zijwanden (zowel buiten als binnen). Daarnaast hanteert Carthago ringankerverbindingen wat veruit de meeste stabiele verbindingstechniek is.

Faraday Opbouw: Bliksembeveiliging

Niet alleen veiligheid van de constructie staat bij Carthago hoog in het vaandel. Ook de veiligheid van de inzittende. Zo ontwikkelde Carthago de opbouw in deze klasse op basis van het principe van 'Faraday'. Dit betekend dat u ook bij eventuele blikseminslag veilig bent. Carthago is het eerste merk wat zijn campers specifiek test op veiligheid bij blikseminslag.

Lichtgewicht

Ondanks de premium kwaliteit van de opbouw weet Carthago zich te onderscheiden als een van de lichtste campers in zijn klasse. Door gebruik van vernieuwende materialen en doordachte ontwikkelingen loost Carthago vele overbodige kilo's. Hierdoor heeft u altijd een optimale laadcapaciteit, maar het scheelt ook nog eens in de wegenbelasting, bandenslijtage en aan de pomp!

Zichtconcept

Dankzij het Carthago Zichtconcept ontwikkeld door de grote voorruit, buspiegels en kleine stijlen gooit Carthago hoge ogen op gebied van verkeersveiligheid. 

Wintervast & Standaard dubbele bodem

Dankzij de standaard dubbele bodem en verwarmingstechnieken zijn alle modellen standaard wintervast! Tevens kunt u de dubbele bodem bij vele modellen geheel doorbeladen zodat ook grote spullen als ski's en luifels gemakkelijk zijn mee te nemen. De Malibu buscamper is uiteraard niet voorzien van dubbele bodem, echter heeft ook deze extra isolatie voor het kamperen in de voor- en najaar. 

Pedelec Garagesysteem

Een laag bed en tóch die fietsen in de garage krijgen... een tegenstrijdigheid welke waarheid wordt met het Carthago Pedelec Garagesysteem

Garage tot wel 1,20m hoog

Carthago heeft een van de grootste garages in zijn klasse met een hoogte tot wel 1,20meter en een doorgang tot wel 1,18meter.