Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Stappenplan: Eerste camper kopen...

Uw eerste camper kopen: Een introductie...

Bij het kopen van een nieuwe camper komen veel dingen kijken. Met name voor mensen die hun eerste camper zoeken is het soms lastig om door de wirwar van modellen, uitvoeringen en specificaties de juiste keuze te maken. Daarom tonen wij u hier een stappenplan voor de beginnende camperaar, zodat u een beetje houvast heeft bij uw zoektocht naar uw ideale camper.

Stap 1: Modelkeuze...

Globaal gezien zijn er vier soorten campers. Om de eerste globale selectie te maken in de immense camperwereld is het verstandig om na te gaan of de keuze valt op een buscamper, alkoof, semi-integraal of intergraal. Hieronder zullen wij in het kort het e.e.a. van deze modellen toelichten.


Buscamper: Buscampers komen in verschillende vormen en maten, maar zijn allemaal nog volledig gebaseerd op de oorspronkelijke bestelbus-basis. In plaats dat het camperdeel 'op' het chassis gebouwd wordt wordt deze 'ingebouwd'. Carthago heeft geen buscampers in het gamma. Een merk wat dat wel heeft is bijvoorbeeld Knaus.

Voordelen: Buscampers zijn over het algemeen een stuk compacter wat hen een stuk wendbaarder maakt en zelfs geschikt als dagelijks vervoer.

Nadelen: Vanwege de compactere buitenafmetingen is de leefruimte en bergruimte uiteraard wat beperkt en zijn ze wat minder geschikt voor kamperen is wat slechtere klimaten mede door de wat beperktere isolatie en de grote deuren.


Alkoof: De alkoofcamper is eigenlijk een beetje de 'oer'-camper. Dankzij zijn 'koof' boven de cabine biedt hij royaal plaats aan twee personen in een immens groot bovenbed. Carthago geeft geen alkoofmodellen meer in zijn Gamma. Een merk wat dat wel heeft is bijvoorbeeld Knaus.

Voordelen: Dankzij het gigantische bed boven de cabine houdt men meer vloeroppervlak vrij voor overige elementen, hierdoor is een alkoof vaak zéér compact en kan bij plaats bieden tot wel 6 personen. Zo profileert de alkoof zich ook uitstekend als gezinscamper. Bovendien zijn de alkoofmodellen vanwege hun gemakkelijke bouw scherp geprijsd.

Nadelen: Vanwege de 'koof' boven het bed zijn alkoofcampers vaak wat hoger. Dit kan soms invloed hebben op het rij-gemak en brandstofverbruik.


Semi-Integraal: Wellicht het meest verkochte type camper van deze tijd. De semi-integraal wordt gekenmerkt door zijn slanke lijnen. Boven de cabine vindt men vaak opbergruimte of een groot panoramadak.

Voordelen: Compacte afmeting (met name in de hoogte) zorgen voor een goede wendbaarheid en mooie 'look'. Ook leverbaar in slechts 2,20m breedte.

Nadelen: Geen mogelijkheid tot een extra bed boven de cabine. Wel zijn er lsemi-integraalmodellen met hefbed zodat u alsnog extra slaapplaatsen kunt creëren. Nadeel daarvan is echter wel weer dat bij gebruik van het hefbed de zitgroep komt te vervallen (dit in tegenstelling tot bij de alkoven en integralen).


Integraal: De integraalcampers worden vaak gezien als de 'topklasse'. Hoewel sommige mensen de wat glooiendere lijn van de semi-integraal verkiezen biedt een integraal camper eigenlijk alleen maar voordelen...

Voordelen: De cabine is bij een integraalcamper volledig geïntegreerd bij de woonruimte. Dankzij de grote voorruit heeft u tijdens het rijden ontzettend veel zicht en doet de gehele camper zeer ruim aan. Boven de cabine bevindt is zich vaak een royaal hefbed wat plaats biedt aan 2 personen. Ook veel wintersporters kiezen voor voor de integraalcamper omdat deze veruit het beste geïsoleerd zijn. Daarnaast is een integraalcamper (zeker op langere termijn) zeer waardevast. Tevens zijn deze ook leverbaar in slechts 2,20m breedte. Kortom, alleen maar voordelen op een ding na...

Nadelen: Vanwege de gecompliceerde bouw is een integraalcamper wel een wat duurder dan zijn semi-intergaal en alkoof-concurrenten.

Stap 2: Het bed is belangrijker dan u denkt!

Het lijkt misschien een vreemde stap om daarna gelijk te gaan kijken naar wat voor bed u wilt in uw toekomstige camper. Echter is het bed in een camper van zeer groot belang bij de verdere specificaties en afmetingen van een camper. Denk hierbij aan lengte, gewicht, garage en dergelijke. Globaal gezien zijn er 5 bedvarianten namelijk een dwarsbed, een fransbed, enkele bedden, een queensbed en tot slot... géén vastbed. Hieronder zullen wij het e.e.a. toelichten en de voor- en nadelen van deze bedden bespreken.


Dwarsbed: Een dwarsbed is gesitueerd in de breedte van de camper

Voordelen: Een dwarsbed is zeer ruimte besparend wat de lengte ten goede komst. Daarnaast is onder dit dwarsbed vaak een garage te vinden voor fietsen en dergelijke.

Nadelen: Het in en uitstappen is vaak wat lastiger.


Fransbed: Een fransbed is een in lengte geplaatst bed met een afgerond voeteneinde. Carthago heeft geen modellen met een Fransbed in het gamma. Een merk dat wel vele modellen met deze indeling kent is bijvoorbeeld Knaus.

Voordelen: Omdat het bed in de lengte is geplaatst en de natte cel zich daarnaast bevindt is een fransbed zeer ruimte besparend wat de lengte van de camper ten goede komt. Omdat het bed laag geplaatst is doet het interieur zéér ruimtelijk aan.

Nadelen: Onder het bed bevindt zich opbergruimte, maar geen 'garage' voor fietsen en dergelijke.


Enkele bedden: Enkele bedden zijn in lengte geplaatste bedden met een open tussenstuk waar van de 'treden' zich bevinden.

Voordelen: Zeer gemakkelijk in- en uitstappen en een grote garage voor fietsen en dergelijke (mits hoog geplaatst).

Nadelen: Uw camper word langer en indien de bedden laag geplaatst zijn geen garage voor fietsen en dergelijke.


Queensbed: Een queensbed is een geheel vrijstaand bed aan de achterzijde van de camper.

Voordelen: Zeer gemakkelijk in- en uitstappen en zeer ruimte gevoel.

Nadelen: (Veelal) geen grote garage voor fietsen en dergelijke en vanwege de benodigde ruimte wordt uw camper vaak langer.


Geen vast bed: Bij campers met geen vast bed moet vaak de zithoek omgebouwd worden of heeft u enkel het hefbed of alkoofbed. Carthago heeft geen modellen zonder vast bed. Een merk wat wel enkel modellen zonder vast bed heeft is Knaus.

Voordelen: Zeer veel leefruimte en en vaak compacte buitenafmetingen

Nadelen: Toegang naar bed is vaak wat lastiger of het met moet handmatig gecreëerd worden.

Stap 3: Lengte en gewicht...

Wanneer u duidelijk heeft wat voor type en bedvariant (met bijbehorende voordelen) dat u wilt zijn daar vaak nog meerdere indelingen in. De ene heeft bijvoorbeeld een grote zitgroep, L-keuken met hoge koelkast en separate douche, maar is wat langer. Een andere model heeft dan weer een iets kleinere zitgroep met dwarskeuken (met lage koelkast) en de douche en toilet gecombineerd. Afhankelijke van uw wensen kunt u kiezen welke lengte/indeling het beste bij u past. Kiest u voor de gebruikelijke breedte van 2,35cm of heeft u liever de smallere variant van slechts 2,18m. Dit alles is natuurlijk ook weer afhankelijk van het gewicht. Compactere campers kunt u makkelijk op B-rijbewijs rijden, waar dat bij grotere zwaardere campers misschien lastiger wordt of extra aanpassingen vraagt.

Stap 4: Kijken en vergelijken...

Wanneer u bovenstaande drie criteria helder heeft voor uzelf wordt het zoeken naar een nieuwe camper een stuk gemakkelijker. U zult zien dat er per merk nog maar één of twee campers zijn die aan uw wensen voldoen. Dit maakt het vergelijken een stuk gemakkelijker. Kijk nu op onze website www.carthagocampers.com om u eens goed te verdiepen welke Carthago camper het beste bij u past. Of komt eens langs in onze showroom! Een serieuze kandidaat gevonden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Of wie weet staat uw droomcamper al wel op voorraad?

Stap 5: Durf te vragen!

Heeft u nog vragen of opmerkingen. Schroom dan niet om ze aan ons te stellen via ons contactformulier. Bellen of mailen kan ook! Brochures en prijslijsten kunt u direct hier aanvragen. Vraag ons gratis digitale brochure ''Informatie over het kopen van uw eerste camper" aan.

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt de informatie z.s.m. per email.