Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing opties

Hieronder vindt u een kort overzicht van een aantal beschikbare opties met betrekking tot de klimaatbeheersing. Afhankelijk van model en uitvoering kunnen sommige opties al onderdeel zijn van de standaarduitrusting of zijn wellicht niet mogelijk. Raadpleeg daarom altijd de folder van het desbetreffende model. Hieronder zullen wij een aantal van deze opties extra toelichten.

  • Aanvullende elektrische verwarmingsstaaf TC6
  • Warmelucht-warmtewisselaar Sirocco 3KW

  • Warmwaterverwarming ALDE met booster
  • ALDE motorwarmtewisselaar met motorfunctie

  • Webasto warmwater brandstofverwarming
  • Dakairco Dometic 2600

ALDE vloeistofverwarming

Het centrale verwarmingssyteem van Alde is een op vloeistof gebaseerd systeem dat gebruik maakt van dezelfde verwarmingsprincipes die worden toegepast in de meeste woningen. De hittebron bestaat uit een gasbrander en een elektrisch verwarmingspatroon dat een mengsel van water en glycol verwarmt. De warme glycol-vloeistof circuleert door het systeem via convectors en leidingen met behulp van een pomp. Grotere en of meer luxueuze kampeerauto┬┤s zijn soms uitgerust met de Alde 3010 Compact verwarmingssysteem. De ALDE warmwater verwarming is een combinatie van verwarmen en warmwatervoorziening, een DUAL systeem zoals bij Truma maar dan met warm water. De verwarmingselementen voor de verwarming en warmwatervoorziening (de boiler) functioneren afzonderlijk van elkaar. Het verwarmingssysteem is een gesloten systeem dat gevuld is met een mengsel van antivries en water. Het is een antigel dat bevriezing van de verwarmingsinstallatie in de winter voorkomt, het drinkwater van de boiler moet wel afgelaten worden als het vriest. Het verwarmingssysteem van Alde biedt de mogelijkheid om een vloerverwarming te installeren. Met ALDE is het ook mogelijk om een warmte wisselaar te installeren die dan het water van de motor gebruikt om de camper te verwarmen of om de boiler op temperatuur te verwarmen. Het af- en aanslaan van de thermostaat is in kleine stappen, wat een gevoel van comfort geeft, er is geen grote startstroom van de accu nodig zoals bij een diesel verwarming.